Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Sejur cu autocar

croatia - Sejur cu autocar

Croaţia (in croată Republika Hrvatska) este o stat al Europei Centrale (Republică Unitară), situat in Peninsula Balcanica cu numerosi vecini : Slovenia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Italia si ieşire la Marea Adriatică.
Cu capitala la Zagreb, Croaţia, unul dintre membrii fondatori ai Iugoslaviei, şi-a declarat independenţa in anul 1991.
Religia : catolici-88 % ; ortodocsi ; musulmani ; greco-catolici.
Moneda nationala este kuna( simbol valutar HRK).1 euro ≈ 7,5 HRK
Limba oficiala este limba croata.
Croaţia are suprafata de 56.542 km ² (plus zona sa maritima – 31.900 km²) 1.777 km de coastă (cu 1185 de insule şi, mai mult de 4000 de km de litoral al insulelor). Cu o clima blanda mediteraneana, Croatia este una dintre destinaţiile de top din Europei.
Spre Nord, spre Coasta Adriatica, peninsula Istria are locatii turistice amenajate modern: Porec si Rovinj si portul Pula.
Rabac este o mică aşezare situată în golful din partea de est a ţărmului din Istria. Se întinde în faţa Velim Vratima, la intrarea principală în golful Rijeka, în partea opusă a insulei Cres şi la poalele Labina. Ocupaţiile principale sunt pescuitul şi turismul. Rabac este considerat astăzi perla turistică a Kvarnerului. Datorită accesului facil, a plajelor frumoase şi a mării curate, Rabac este potrivit în mod special pentru concediile cu în familia. Pe lângă acestea, Rabac vă oferă şi posibilităţi excelente de a vă bucura de gastronomia locului, excursii cu vaporul şi recreaţii sportive. Dintre toate lunile anului, Rabac este cel mai însufleţit în lunile de vară când se ţin unele dintre cele mai importante evenimente din Rabac, cum ar fi concursuri de canotaj, carnavalul de vară şi festivalul de vară de la Rabac.
Zona Dalmatiei, spre sud, este impresionanta prin lantul muntos ce se imbina armonios cu cele mai frumoase insule ale Croatiei, Brac , Hvar , Vis si Korcula.
Turism : Croaţia are ca destinaţie si turismul de aventură. Terenul accidentat de munte din nordul tarii si Parcurile Nationale (Plitvice,...) sunt un paradis pentru drumetii montane, în timp raurile repezi sunt o provocare pentru rafting . Şi Marea Adriatică ofera conditii ideale pentru navigatie, scuba-diving şi maritime caiac.
Cei în căutare de o vacanta mai linistita, se pot bucura de soare pe plaja de aur la Zlatni Rat , Brač, sau la plaja zdrobitoare de prundis de Baska sau Krk. Ca destinaţie din Europa naturista de top, Croaţia este locul unde le puteţi obţine în final pe toate.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea