Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Rhodos 2017

grecia - Rhodos 2017

Rhodos, cea mai mare insulă din Arhipelagul Dodecaneselor, se situează la întâlnirea a trei continente. Situata la 16 km de Turcia, este mărginit în nord de Marea Egee, iar în sud de Marea Mediteraneană. Insula ca şi mărime este mai mică decât Creta, mai mare decât Corfu , are formă de romb, o lungime de 75 km, o lăţime de 40 km şi clima cea mai blândă dintre insulele greceşti.
Atracţia ei, ca şi a celorlalte insule greceşti, este apa cristalină a mării, golfurile stâncoase, plajele splendide cu nisip. Rhodos este declarat de UNESCO rezervaţie naturală.
Capitala, denumită tot Rhodos, este situată în nordul insulei.
Statiuni turistice:
-Faliraki un adevărat paradis turistic, aşteaptă turiştii cu o plajă nisipoasă, cu diverse posibilităţi sportive şi distractive, cu taverne, restaurante, discoteci, închirieri auto şi nu în ultimul rând cu Aquapark;
-Kolymbia - pe partea estică a coastei cu aleea de eucalipt de 3 km lungime , magazine, taverne şi baruri, iar pe plajă există practicarea de diferite sporturi nautice.
-Kalithea se situează într-un mediu mai liniştit,unde se găsesc mici taverne, magazine, restaurante şi baruri. Oraşul cu golfuri stâncoase este paradisul iubitorilor de scufundări, cu o faună marină bogată.
-Ixia este situată pe partea de vest a insulei, aproape de capitala Rhodos.Aici se găsesc numeroase cafenele, baruri, taverne, restaurante, magazine, discoteci, iar plaja este cu nisip şi pietricele. Se recomandă, în primul rând, iubitorilor de vacanţe active şi surfing.
Pentru amatorii de excursii de o zi:
-Turul insulei - o zi pe insulă cu vizitarea celor mai importante obiective turistice de pe insulă ;
-Plimbare cu vaporul - de o zi, o destindere cu mult soare, plajă, baie şi fotografii. Se vizitează cele mai frumoase plaje din Rhodos.
-Excursie pe insula Simi - de o zi pe insula cea mai frumoasă a insulelor Dodecanese. Această insulă, care se situează la 40 km de Rhodos şi la 7 km faţă de Turcia.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea