Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Malta

revelion-2011 - Malta

Republica Malta este o tara insulara in Europa de sud. Consistând dintr-un arhipelag în centrul Marii Mediterane, la sud de Italia și la nord de Tunisia, aceste insule amplasate strategic, au fost cucerite și stăpânite de diferite puteri pe parcursul secolelor.
Statul maltez cuprinde șase insule: Malta,Gozo,Comino, insula Filfla (care înseamnă "boabă de piper"), cele două insule gemene St.Paul. Insula principală, Malta, este formată din cinci districte, Gozo și Comino constituindu-se împreună într-un al șaselea. Cea de-a patra insulă,ca mărime, nelocuită, a fost bază militară britanică, bază pe care aceștia au dinamitat-o la părăsirea ei,Filfla. .
Capitala insulei: este La Valletta. .
Limba oficiala: malteză, engleză Si italiana este vorbită dar într-o pondere nesemnificativă. Limba malteză este o limbă cu puternice influențe semite, în special arabe.
Moneda oficială: este euro. .
Fus orar: Malta este cu 1 ora in urma fata de ora Romaniei.
Religia: circa 98% romano-catolici. .
Turism in Malta: Orase, fortarete, biserici si palate au transformat Malta in ''giuvaerul'' unic care este azi. Cea mai mare comoara a insulei este piatra sa - un tip deosebit de calcar. Aceasta piatra aurie, care i-a castigat Maltei denumirea de Melita, 'insula de miere', a inspirat 7000 de ani de arhitectura.Excursii optionale propuse: VALLETTA – excursie de ½ de zi;Turul insulei Malta – excursie de 1 zi;Insula Gozo – excursie de 1 zi; Grota albastră – Marsaxlokk-B’Buggia –Templele Preistorice ;Laguna albastră –Comino.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea