Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Israel

revelion-2018 - Israel

Statul Israel este o ţară în Orientul Mijlociu , pe coasta estică a Marii Mediterane, fiind un punct de legătură între Africa şi Asia.Este o democratie parlamentara şi se autodefineşte ca un stat evreiesc şi democratic. Populaţia Israelului este predominant evreiasca, cu o minoritate araba consistentă, de confesiune musulmană sunită, iar în mică parte, de confesiuni creştine sau druzi
Vecini: Israelul se învecinează, de la nord la sud, cu Libanul, Siria, Iordania şi Egiptul. Israelul are ieşire la Marea Mediterana, la golful Agaba şi la Marea Moarta.
Limba oficiala: ebraica şi araba; este larg folosită limba engleză, chiar şi în mediile oficiale, dar şi limba rusă o dată cu creşterea numerică a populaţiei provenite din fosta URSS.
Religia: 77,2% mozaici, 15,1% musulmani, 2,1% creştini (majoritatea arabi), 1,6% druzi şi 2,7% care nu sunt grupaţi pe criterii religioase.
Moneda : Shekel (NIS) .
Capitala:La 20 ianuarie 1950, capitala Statului Israel a fost transferată de la Tel Aviv la Ierusalim, iar în 1980 Parlamentul israelian a adoptat o lege prin care Ierusalimul reunit a fost proclamat "capitala unită şi veşnică" a ţării. Instituţiile centrale şi ale administraţiei de stat se află în Ierusalimul de Vest. România, asemenea altor state, nu recunoaşte transferarea capitalei la Ierusalim, menţinându-şi misiunea diplomatică la Tel Aviv. De îndată ce ajungi în Israel, ai sentimentul ciudat că ai pătruns într-un spaţiu al sacrului . Israelul este o destinatie turistica de peste 2000 ani. In intreaga tara veti descoperi muzee, parcuri nationale, rezervatii naturale si locuri sfinte. Israelul este plin de ruine si orase vechi. Oamenii vin in Israel pentru a atinge o parte a trecutului. Cetatea Ierusalimului, Orasul lui David , Zidul Plângerii, Gradinile Suspendate din Haifa, Muntele Sionului, Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin sunt doar cateva din atractiile turistice ale tarii.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea