Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Individual

croatia - Individual

Croaţia (in croată Republika Hrvatska) este o stat al Europei Centrale (Republică Unitară), situat in Peninsula Balcanica cu numerosi vecini : Slovenia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Italia si ieşire la Marea Adriatică.
Cu capitala la Zagreb, Croaţia, unul dintre membrii fondatori ai Iugoslaviei, şi-a declarat independenţa in anul 1991.
Religia : catolici-88 % ; ortodocsi ; musulmani ; greco-catolici.
Moneda nationala este kuna( simbol valutar HRK).1 euro ≈ 7,5 HRK
Limba oficiala este limba croata.
Croaţia are suprafata de 56.542 km ² (plus zona sa maritima – 31.900 km²) 1.777 km de coastă (cu 1185 de insule şi, mai mult de 4000 de km de litoral al insulelor). Cu o clima blanda mediteraneana, Croatia este una dintre destinaţiile de top din Europei.
Spre Nord, spre Coasta Adriatica, peninsula Istria are locatii turistice amenajate modern: Porec si Rovinj si portul Pula.
Zona Dalmatiei, spre sud, este impresionanta prin lantul muntos ce se imbina armonios cu cele mai frumoase insule ale Croatiei, Brac , Hvar , Vis si Korcula.
Turism : Croaţia are ca destinaţie si turismul de aventură. Terenul accidentat de munte din nordul tarii si Parcurile Nationale (Plitvice,...) sunt un paradis pentru drumetii montane, în timp raurile repezi sunt o provocare pentru rafting . Şi Marea Adriatică ofera conditii ideale pentru navigatie, scuba-diving şi maritime caiac.
Cei în căutare de o vacanta mai linistita, se pot bucura de soare pe plaja de aur la Zlatni Rat , Brač, sau la plaja zdrobitoare de prundis de Baska sau Krk. Ca destinaţie din Europa naturista de top, Croaţia este locul unde le puteţi obţine în final pe toate.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea