Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Italia

revelion-2023 - Italia

Italia avand numele oficial Republica Italiana se afla in peninsula Italica in forma de cizma si cateva insule la Mareea Mediterana: Sicilia si Sardinia.
Vecini: Franta, Elvetia, Austria, Slovenia, Marea Adriatica, Marea Ionica, Marea Mediterana, Marea Tireniana.
Limba oficiala: Italiana.
Religia:romano-catolici-95%, protestanti, ortodoxi.
Moneda : din 1 ianuarie 2002 – EURO.
Roma capitala Italiei, are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice şi a Italiei moderne .
Această ţară cuprinde o parte continentală, formată din versantul intern al arcului Alpilor şi din Câmpia Padului, şi o altă peninsulară ocupată de lanţul muntos al Apeninilor, de dealuri şi de înguste câmpii litorale care se adaugă o serie de insule, între care Sardinia, Sicilia, Elba.
Cizma Europei are de toate: papa, pictori, poeti, si cele trei milenii de istorie, de cultura si de bucatarie . Poti vizita ruinele romane, te poti extazia in fara artei perioadei renascentiste, sa stai intr-un orasel medieval cocotat pe un deal, sa schiezi in Alpi, sa explorezi canalele Venetiei si sa admiri mai multe biserici si catedrale decat ti-ai fi putut imagina vreodata ca pot exista intr-o singura tara.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea