Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Autocar si individual

bulgaria - Autocar si individual

Asezare : Bulgaria, oficial Republica Bulgaria este o țară europeană situată în Peninsula Balcanică. Se învecinează cu România la nord (în cea mai mare parte de-a lungul Dunării), Serbia și Republica Macedonia la vest și Grecia și Turcia la sud. La est, teritoriul țării este delimitat de Marea Neagră.
Capitala : Sofia
Limba oficială: bulgara
Moneda nationala : leva bulgara
Religie : Ortodocşi 84%, Musulmani 12%, Evrei 1%, Catolici, Protestanţi, Armeni.
Turismul este un sector economic important al Bulgariei, contribuind . Popularitatea litoralului Bulgaresc al Marii Negre a fost in continua crestere in ultimii ani. Industria turistica din Bulgaria a cunoscut si ea o crestere robusta, ajungand una din principalele surse de venit ale bugetului de stat. Oferta de litoral din Bulgaria este orientata catre clientii cu bugete de vacanta mai reduse, oferind o alternativa ieftina statiunilor din vestul Europei insa cu o calitate a serviciilor ce nu cade mult sub cele vest Europene in statiunile de top din Bulgaria, cum ar fi Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach,, Konstantin şi Elena, Sunny Day sau Nessebar.
Plaja : este asemanatoare celei de pe litoralul Romanesc avand nisipul fin, iar intrarea in apa este lina in majoritatea statiunilor de pe litoralul Bulgaresc.
Clima : este si ea asemanatoare celei de pe litoralul Romanesc cu temperaturi medii in timpul verii de : 27 ° C în aer si 24 ° C în apa de mare.

Albena una din cele mai cunoscute statiuni din Bulgaria este considerata a fi una din cele mai moderne si pline de verdeata luxurianta. Insusi numele statiunii este dat dupa numele fetei – Albena –simbolul frumusetii si a puritatii in literatura bulgara.Albena este o statiune care se adreseaza familistilor . Posibilitati de cazare pe toate gusturile: de la hoteluri de 4*, la bungalow-uri si la casute de vara. Albena prezinta toate atuurile unui concediu perfect pentru toate categoriile de turisti, o lume a serviciilor de inalta calitate avand o gama foarte larga de oferte si posibilitati de recrere. Nisip fin, mare curata ca de cristal si actiune pe placul fiecaruia: fie un sejur linistit si relaxant, fie un sejur plin de activitati sportive si de divertisment – asta veti gasi in Albena.

Nisipurile de Aur – perla litoralului Bulgar - cea mai populara statiune de pe litoralul bulgaresc, isi are pe drept cuvint denumirea provenita de la finetea si frumusetea nisipului plajelor sale. Aflata la doar 15 km de Albena si circa 18 km de Varna, statiunea se desfasoara pe teritoriul parcului national “Nisipurile de Aur”, ingrijit cu multa atentie de ecologisti.
Statiune situata in mijlocul unei vegetatii luxuriante, impresurata de flori, stejari seculari si terase umbroase, ofera conditii perfecte pentru toate gusturile: cei care iubesc soarele si plaja si cei care se bucura de aerosoli, plimbari relaxante si tratament. Lipseste flora si fauna daunatoare oamenilor, inclusiv meduzele. Este curios ca in parcul statiunii (aflat la altitudinea de doar 277 m) puteti vedea cerbi, mistreti, iepuri, veverite rosii, vulturi si fazani. Plaja din Nisipurile de Aur a fost premiata inca din 1996 cu “blue flag” pentru curatenie si servicii de calitate.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea