Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Serbia Croatia Muntenegru

circuite-autocar-2017 - Serbia Croatia Muntenegru

Situare : Serbia oficial Republica Serbia este o țară situată în centrul și sud-estul Europei. Teritoriul acoperă partea de sud a Câmpiei Panonice și partea centrală a Balcanilor. Serbia se învecinează cu Ungaria în nord; cu România și Bulgaria în est; Republica Macedonia în sud; iar cu Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Croația în vest; granița cu Albania este în dispută. Fără a avea ieșire directă la mare, Serbia are acces prin intermediul Dunării la Marea Neagră și Europa Centrală.
Capitala: : Belgrad, care este capitala și cel mai mare oras al Serbiei, este de asemenea printre cele mai mari din Europa de Sud-Est.
Principalele oraşe: Belgrad, Novi Sad, Pristina, Nis, Kragujevac, Prizren, Subotica.
Limba oficiala : sarba
Religii: ortodoxă 65%, musulmană 19%, romano-catolică 4%, protestantă 1%, altele
Moneda : dinar sirb
Atractii turistice : Dupa razboiul civil si despartirea de Iugoslavia, Serbia a renascut ca una dintre cele mai "fierbinti" destinatii din Europa de est. Capitala Belgrad are o gama larga de atractii pentru turisti - muzee si galerii excelente, restaurante, cafenele si o viata de noapte animata. Departe de capitala, Novi Sad este un oas incantator, cu un centru elegant si o fortareata pitoreasca, ce priveste peste Dunare. In nordul indepartat, Subotica va ofera arhitectura secesionista si o atmosfera ungara.Provincia Voivodina aflata la nord de Belgrad are un habitat mlastinos excelent pentru numeroase specii de pasari, iar la sud de capitala se afla vai cu vegetatie luxurianta si manastiri ortodoxe izolate. Printre regiunile muntoase ale tarii veti gasi si cateva parcuri nationale.
O gazda a principalelor puncte de interes pentru vizitatori din Belgrad este concentrata pe crestele stancoase ale Kalemegdanului, amplasamentul orasului fortificat initial, care detine o privire de ansamblu asupra confluentei raurilor Sava si Dunarea. Cartierul este acum mentinut ca parc, continand fortareata antica, o gradina zoologica, un pavilion de arta, un observator, un planetarium, o fantana romana, Muzeul Militar si cateva locuri de plimbare adorabile.

Croaţia (in croată Republika Hrvatska) este o stat al Europei Centrale (Republică Unitară), situat in Peninsula Balcanica cu numerosi vecini : Slovenia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Italia si ieşire la Marea Adriatică.
Cu capitala la Zagreb, Croaţia, unul dintre membrii fondatori ai Iugoslaviei, şi-a declarat independenţa in anul 1991.
Religia : catolici-88 % ; ortodocsi ; musulmani ; greco-catolici.
Moneda nationala este kuna( simbol valutar HRK).1 euro ≈ 7,5 HRK
Limba oficiala este limba croata.
Croaţia are suprafata de 56.542 km ² (plus zona sa maritima – 31.900 km²) 1.777 km de coastă (cu 1185 de insule şi, mai mult de 4000 de km de litoral al insulelor). Cu o clima blanda mediteraneana, Croatia este una dintre destinaţiile de top din Europei.
Spre Nord, spre Coasta Adriatica, peninsula Istria are locatii turistice amenajate modern: Porec si Rovinj si portul Pula.
Rabac este o mică aşezare situată în golful din partea de est a ţărmului din Istria.Rabac este considerat astăzi perla turistică a Kvarnerului. Datorită accesului facil, a plajelor frumoase şi a mării curate, Rabac este potrivit în mod special pentru concediile cu familia. Pe lângă acestea, Rabac vă oferă şi posibilităţi excelente de a vă bucura de gastronomia locului, excursii cu vaporul şi recreaţii sportive. Dintre toate lunile anului, Rabac este cel mai însufleţit în lunile de vară când se ţin unele dintre cele mai importante evenimente din Rabac, cum ar fi concursuri de canotaj, carnavalul de vară şi festivalul de vară de la Rabac.
Zona Dalmatiei, spre sud, este impresionanta prin lantul muntos ce se imbina armonios cu cele mai frumoase insule ale Croatiei, Brac , Hvar , Vis si Korcula.
Turism : Croaţia are ca destinaţie si turismul de aventură. Terenul accidentat de munte din nordul tarii si Parcurile Nationale (Plitvice,...) sunt un paradis pentru drumetii montane, în timp raurile repezi sunt o provocare pentru rafting . Şi Marea Adriatică ofera conditii ideale pentru navigatie, scuba-diving şi maritime caiac.
Cei în căutare de o vacanta mai linistita, se pot bucura de soare pe plaja de aur la Zlatni Rat , Brač, sau la plaja zdrobitoare de prundis de Baska sau Krk. Ca destinaţie din Europa naturista de top, Croaţia este locul unde le puteţi obţine în final pe toate.

Localizare: Republica Muntenegru se afla în Europa de Sud-Est, in Peninsula Balcanică si este mărginită de Marea Adriatică, între Albania şi Bosnia şi Herţegovina.
Capitala: Cetinje.
Limbi vorbite : muntenegreană-sârbă, engleză, italiană, germană.
Religii: ortodoxă 65%, musulmană 19%, romano-catolică 4%, protestantă 1%, altele 11% .
Litoral: 199 km .
Moneda : euro.
Climă: în nord, climat continental (ierni reci şi veri fierbinţi şi umede, cu precipitaţii bine distribuite); zona centrală – climat continental şi mediteranean; în sud, climat adriatic de-a lungul coastei, veri şi toamne fierbinţi şi uscate şi ierni relativ reci cu multă zăpadă.
Relief: extrem de variat; la nord, câmpii fertile şi bogate; la est, terenuri şi bazine calcaroase; la sud-est, munţi şi dealuri străvechi; la sud-vest coastă extrem de înaltă, fără insule în larg .
Turism : Marea albastra cu plajele nesfarsite, raurile limpezi si masivele muntoase, fac din Muntenegru destinatia ideala pentru o vacanta de neuitat. Principalele atractii turistice : portul Kotor si centrul istoric pitoresc; cel mai vechi maslin din lume, aflat in Bar; Orasul Herceg Novi, vechi de 700 ani, in care se afla manastirea baroca Savina. In apropiere se afla Herceg Novi Riviera si orasul Topla, in care a fost educat faimosul poet si preot Petar II Petrovic Njegos;Orasul Ulcinj, unul dintre cele mai vechi orase de pe coasta Adriaticii.
Principalel atractii includ turnul Balsica si moscheea renascentista, care acum adaposteste Muzeul Orasului. O alta atractie este plaja Velika Plaza, cu lungimea de 12km ; masivul Lovcen, unde se afla Mausoleul Njegos; gradina botanica din Kolasin.
Puteti face drumetii, ciclism, planorism sau rafting in Parcul National Durmitor, aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO, datorita peisajului glaciar, varfurilor inalte, padurilor de pin dese si printre cele mai adanci defileuri din Europa; Explorati lacul Biogradska si Parcul National Padurea Primara, una dintre ultimele trei jungle din Europa, care se intinde intre raurile Lim si Tara. In Muntii Bjelasica puteti vedea vulturi.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea