Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Grecia

circuite-autocar-2023 - Grecia

Grecia pe numele oficial Republica Elena, este situata in sud-estul Europei , in Peninsula Balcanica si o parte din insulele adiacente . Se invecineaza la nord cu Bulgaria, cu Republica Macedonia si Albania, la est cu Turcia si Marea Egee, la vest cu Marea Ionica iar la sud cu Marea Mediterana. Grecia este formată dintr-o parte continentală cu numeroase golfuri şi peninsule şi o parte insulară (aproximativ 3 000 de insule în Marea Egee, Marea Ionică şi Marea Mediterană). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu, Santorini,Thassos, Zakynthos etc. Grecia este formată din 13 provincii .Pe langa aceasta Muntele Athos (Ayion Oros - Muntele Sfânt), este o regiune autonomă, un stat monastic sub suveranitate grecească .
Religia: ortodoxa.
Limba oficiala :este limba greaca .
Moneda nationala incepand cu anul 2001 este Euro.
Capitala tarii este Atena, oras situat in Atica, la poalele colinei Acropole si la 5 km de mare. Alte orase principale: Salonic, Patras, Iraklion, Larissa. Principalele sale porturi sunt : Eleusis, Pireu, Thessaloniki, Megara, Volos.
Grecia este recunoscuta pentru statiunile agitate, peisajele stancoase, plajele ascunse sau orasele antice. Fiecare insulă oferă un amestec de minunatii .Toata tara este un intins si prietenos litoral. De-a lungul fasiilor de pamant crestate, dintre Marea Egee si Marea Ionica, se intalnesc cele mai vechi civilizatii, timpuri legendare si obiceiuri puternic inradacinate in trecut. Tara este plina de valori istorice si muzee.Sporturile acvatice, croazierele pe mare, pescuitul, relaxarea în hoteluri luxoase, gustand din apetisanta bucatarie traditionala si distractia de la sfarsitul zilei intr-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci, pot face din Grecia o destinatie de neuitat.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea