Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Minivacante

Atmosfera de CRACIUN
PRAGA,VIENA , CRACOVIA

Atmosfera de CRACIUN  <br> PRAGA,VIENA , CRACOVIA

Budapesta este capitala Ungariei. Oraşul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafaţă, iar pe partea de vest se află Buda cealaltă treime a oraşului. Budapesta are circa 1,7 milioane de locuitori .

Viena este capitala Austriei.Orasul situat în extremitatea răsăriteană a acesteia , este traversată de Dunare. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populația totală a Austriei, al zecelea oraș ca mărime din cadrul Uniunii Europene.

Date de plecare : noiembrie/decembrie.2022

                    PIETE de CRACIUN

    O traditie veche de secole reinvie in fiecare an in preajma Craciunului. De la jumatatea lunii noiembrie, odata cu inceperea Adventului, care reprezinta perioada de pregatire pentu marea sarbatoare a Nasterii Domnului, se deschid “pietele Pruncului Iisus” sau“Christkindlmarkt”. Aceasta traditie care a luat nastere in tarile germanice pe vremea cavalerilor Teutoni se pastreaza inca vie, oferind tuturor posibilitatea de a trai si de a simti magia Sarbatorilor.

  Traditionalele piate de Craciun din capitalele europene, sunt unul dintre cele mai interesante si vestite evenimente ale lunii decembrie. Piata este organizata in inima orasului si devine un mic paradis pentru cei indragostiti de obiceiurile de Craciun, pentru pofticiosii atrasi degastronomia traditionala, pentru iubitorii de arta populara simuzica folk. Mirosul de paine proaspata, coapta in cuptor de lut, vinul fiert cu scortisoara, bradul bogat impodobit, inaltat in mijlocul pietei plasmuiesc o atmosfera unica, de sarbatoare si bucurie.
Odata ajunsi aici, nu va lasati furati de festivalurile colorate, de teatrul de papusi pentru copii, de vinul savuros. Amintiti-va si de prietenii ramasi acasa. Veti gasi pentru ei suveniruri dintre cele mai deosebite, confectionate de mesterii unguri si atent verificate de Asociatia Mesterilor Populari. 

    Bineinteles, celelalte suveniruri traditionale din lemn, lumanarile decorative, ornamentele pentru Craciun va vor face alegerea mult mai grea cand veti dori sa cumparati cadouri pentru prietenii de-acasa.
   Veniti cu noi anul acesta in piata de Craciun din  :BUDAPESTA-VIENA-PRAGA-CRACOVIA,... si veti trai magia sarbatorilor intr-un oras de vis !

 

In cele ce urmeaza va voi prezenta cateva din Excursiile organizate de noi  la Pietele de Craciun!

 

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea