Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Italia

circuite-autocar-2023 - Italia

Italia avand numele oficial Republica Italiana se afla in peninsula Italica in forma de cizma si cateva insule la Mareea Mediterana: Sicilia si Sardinia.
Vecini: Franta, Elvetia, Austria, Slovenia, Marea Adriatica, Marea Ionica, Marea Mediterana, Marea Tireniana.
Limba oficiala: Italiana.
Religia:romano-catolici-95%, protestanti, ortodoxi.
Moneda : din 1 ianuarie 2002 – EURO.
Roma capitala Italiei, are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice şi a Italiei moderne .
Această ţară cuprinde o parte continentală, formată din versantul intern al arcului Alpilor şi din Câmpia Padului, şi o altă peninsulară ocupată de lanţul muntos al Apeninilor, de dealuri şi de înguste câmpii litorale care se adaugă o serie de insule, între care Sardinia, Sicilia, Elba.
Cizma Europei are de toate: papa, pictori, poeti, si cele trei milenii de istorie, de cultura si de bucatarie . Poti vizita ruinele romane, te poti extazia in fara artei perioadei renascentiste, sa stai intr-un orasel medieval cocotat pe un deal, sa schiezi in Alpi, sa explorezi canalele Venetiei si sa admiri mai multe biserici si catedrale decat ti-ai fi putut imagina vreodata ca pot exista intr-o singura tara.
Turism: Italia este faimoasa in turismul mondial, dar foarte putin comentata pentru plajele si statiunile sale, in ciuda faptului ca trei sferturi din frontiera acestei tari este scaldata de apele Marii Mediterane. Turismul concentreaza 8% din intreaga populatie activa a Italiei, una din cele mai ridicate ponderi de pe glob.Ea detine peste 1,7 mil locuri de cazare in hoteluri, moteluri si pensiuni.
Lido di Jesolo, Rimini , Bibione sunt cateva din cele mai renumite statiuni .

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea