Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Anglia Scotia Irlanda

circuite-autocar-2024 - Anglia Scotia Irlanda

Marea Britanie ocupă teritoriul insulei din nord-vestul continentului european si cuprinde în termeni geopolitici Anglia, Scoţia, Tara Galilor precum şi Irlanda de Nord. Ca vecini, Marea Britanie este înconjurată de ape, astfel: la nord şi nord-vest se afla Oceanul Atlantic, la vest se află Irlanda şi Marea Irlandei, în partea de sud se află Marea şi Canalul Manecii, iar în partea de est Marea Nordului. Arhipelagul Britanic este desparţit de continentul european prin Stramtoarea Calais. Marea Britanie deţine 14 Teritorii de peste Mări.
Limba naţională: Deşi Marea Britanie nu are o limbă oficială, limba predominantă este engleza, dar in diferite parti ale Marii Briatanii engleza se vorbeste cu un accent diferit.
Religie: creştini protestanţi, catolici, ortodocşi, musulmani, sikh, hinduşi.
Moneda: Marii Britanii este lira sterlină, reprezentată prin simbolul £. Marea Britanie nu a adoptat moneda Euro .
Principalele oraşe: Londra (capitala Angliei), Edinburgh (capitala Scoţiei), Cardiff (capitala Ţării Galilor), Belfast (capitala Irlandei de Nord).
Anglia este cea mai mare şi cea mai dens populată ţară din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord . In jur de patru cincimi din populatia Marii Britanii traieste in Anglia.
Londra capitala Angliei şi a Regatului Unit, este cel mai important centru politic, financiar , cultural şi artistic al Regatului Unit şi unul din cele mai importante oraşe ale lumii. Este una dintre capitalele istorice ce abunda in obiective turistice. In circuitele pe care le propunem va vom prezenta o serie de obiective turistice pe care le-am considerat mai importante, dar pe langa acestea exista multe altele ce merita vazute si explorate.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea