Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Cehia

circuite-autocar-2024 - Cehia

Republica Cehă: Cehia , oficial Republica Cehă , este un stat intracontinental situat în Europa Centrala. Se învecinează cu Germania la vest,Polonia la nord, Slovacia la est și Austria la sud. Cuprinde trei regiuni istorice — Boemia,Moravia și o parte a Sileziei . Administrativ este împărțită în 14 regiuni cu autoguvernare.
Capitala : Praga
Limbă oficiala : cehă
Moneda oficială: coroana ceha
Fus orar: +1 ora GMT
Religii: Romano Catolici 26.8%, Protestanţi 2.1%, alte confesiuni 3.3%, nedeclarate 8.8%, fără preferinţe religioase 59% (conform recensământului din 2001)
Informatii turistice: O tara a castelelor, a bisericilor, a bogatiilor arhitecturale. Desi pentru foarte multi a vizita Cehia inseamna de fapt o excursie la Praga, aceasta tara are mult mai multe de oferit: o istorie bogata si variata, cu oameni si traditii adunate din toate colturile lumii, aristocrati, artisti, arhitecti germani, francezi, evrei care au construit si decorat sute de castele (Karlstejn, Konopiste sau Krivoklat) si biserici, ce pastreaza si astazi colectii si valori deosebite, orase medievale precum Kutna Hora sau Cesky Krumlov, peisaje de o frumusete si o bogatie aparte, cu dealuri, munti si campii intinse, lacuri si paduri dese, izvoare termale si statiuni curative precum renumitele Karlovy Vary si Marianske Lazne. Cehia este o tara plina de frumuseti. Obiectivele arhitecturale, vestigiile istorice, dar si peisajele incantatoare sunt cartea de vizita a unei tari care nu va va dezamagi niciodata.
Praga, capitala Cehiei , este una dintre cele mai populare destinatii din Europa de est. Turistii sunt in principal atrasi de frumusetea "fizica" a orasului, arhitectura acestuia veche de peste 600 de ani, s-a pastrat intr-o stare excelenta, parca neatinsa de razboaiele ce au ravasit continentul. Centrul orasului a fost desemnat de UNESCO Patrimoniul Mondial, si merita sa fie explorat indeaproape, fiind practic un imens muzeu in aer liber.
Centrul istoric este compact, ajungandu-se usor la oricare dintre principalele puncte de interes. In mijlocul acestei zone se afla castelul Hradèany, la vest de raul Vltava, si Vechiul si Noul oras(Staré Mesto si Nové Mesto) catre est, unite de impozantul Pod Charles. Vechiul oras este un labirint de strazi, alei si pasaje care converg spre o imensa piata centrala, Staromestské Namestí. De asemenea, Josefov Ghetto, vechiul cartier evreiesc este o parte a acestei zone.
Noul oras, in contrast cu Vechiul oras, este foarte modern si strabatut de bulevarde largi, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Wenceslas Square, bulevard ce duce pana la cladirea Bibliotecii Nationale.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea