Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Elvetia

circuite-autocar-2024 - Elvetia

Elvetia este un mic stat federal, situat in Europa Centrala , fara iesire la mare. Marginita de Franta in vest, de Germania in nord, Austria in est si Italia in sud, Elvetia este tara cu cei mai inalti munti din Europa, cu superbe cascade si nenumarate lacuri .
Elvetia are patru limbi oficiale : germana , italiana , franceza si retoromana . Engleza este inteleasa de majoritatea locuitorilor.
Moneda oficiala este francul elvetian.
Religie: 43 % din populaţie sunt de religie romano-catolica, 35 % protestanti, iar datorită imigrărilor s-au mai stabilit şi 4 % musulmani si 2 % ortodoxi.
Cel mai mare oras al Elvetiei, dar nu si capitala, este Zurich cunoscut in intreaga lume mai ales pentru sectorul bancar. In Geneva –orasul unde se vorbeste limba franceza se afla sediul Natiunilor Unite si sediile altor organisme internationale.Lacul Geneva este cel mai mare lac din Europa de Vest. Basel, al doilea oras ca marime din Elvetia, este considerat "inima culturala a Elvetiei" avand aproape 30 de muzee.
Berna este capitala Elvetiei. Orasul vechi este foarte bine pastrat si este inclus de catre UNESCO în Patrimoniul Cultural Universal. Lausanne este unul dintre cele mai pitoresti orase din Elvetia, unde principala atractie este Podul Chapel (din secolul al 14-lea, cel mai vechi pod de lemn din Europa). St. Gallen - oras universitar (aici se afla unul din cele mai vechi biblioteci din Europa - monument UNESCO); Lugano - cel mai mare oras din cantonul Ticino (zona unde se vorbeste italiana); Neuchâtel - situat intre lacuri si podgorii; un oras al viitorului dar si al trecutului (castelul, catedrala); Montreux - oras faimos pentru festivalul de Jazz. In Elvetia sistemele de transport sunt foarte bine puse la punct, toate obiectivele sunt usor accesibile pentru turisti.
In circuitele pe care le propunem va vom prezenta o serie de obiective turistice pe care le-am considerat mai importante, dar pe langa acestea exista multe altele ce merita vazute si explorate.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea