Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Benelux

circuite-avion--2024 - Benelux

Benelux este o uniune economică în Europa de Vest, compusă din trei monarhii vecine:Belgia, Nederland (Țările de Jos) și Luxemburg. Numele este format din începutul numelui fiecărei țări componente și a fost creat inițial pentru Uniunea Vămilor Benelux, însă este folosit în prezent într-un mod ceva mai generic.
Belgia
Asezare : este o țară în Europa de Vest. Se învecinează cu Țările de Jos, Germania, Marele Ducat al Luxemburgului, Franța și Marea Nordului.. Belgia este situată pe frontiera ce divide Europa germanică de Europa latină .
Capitala : Bruxelles
Limbi oficiale : neerlandez franceza, germana
Moneda nationala : euro
Religie : 87.9% din populatia Belgiei sunt romano-catolici, 2.5% islamisti, 1% protestanti, iar 8.6% sunt de alte religii.
Turism : Belgia, cu toate ca este o tara mica, este bogata in orase medievale, catedrale gotice si castele vechi. De asemenea, nu trebuie sa uitam, ca este tara ciocolatei, a berii si a diamantelor. Asadar, putem spune ca este locul care indeplineste toate cerintele unui turist pretentios. in Belgia, iti poti petrece cateva zile admirand arhitectura oraselor si degustand numeroasele feluri de ciocolata…

Olanda
Asezare : Olanda, oficial Țările de Jos este o monarhie constituțională, stat membru fondator al Beneluxului și al Uniunii Europene, situat în nord-vestul Europei în vecinătatea Mării Nordului, Belgiei și Germaniei, incluzând alături de Regatul Țărilor de Jos și câteva colonii.
Capitala :Amsterdam desi sediul Guvernului, resedinta regala precum si cea mai mare parte a ambasadelor se afla in Haga.
Limba oficiala :olandeza
Moneda nationala :euro
Religie : catolica, protestanta, altele;
Turism : Olanda este o tara cu imagini profunde si unice : peisaje intinse, cu pamanturi fertile, presarate cu mori si turnuri de biserici ; terase care inconjoara canale linistite si mile intregi de dune pline de iarba in spatele unor plaje nisipoase.De asemenea, este una dintre tarile cele mai populate din lume. Este cunoscuta pentru digurile, morile si lalele sale, dar si pentru toleranta pe plan social. Pe teritoriul sau se afla sediul Curtii Penale Internationale. Olanda, o ţară surprinzătoare, cu un un peisaj tipic si nenumărate atracţii a fost de-a lungul timpului subiectul multor picturi si alte opere de artă. Însă Olanda înseamnă si mai mult: oraşe moderne combinate cu sate tradiţionale, elegante boutiquri si cafenele îmbietoare, muzee bogate în cultura zilelor noastre dar si în fascinanta istorie. Dar cultura Olandei nu se găseste numai în cele peste 1000 de muzee, ci si pe stradă, unde veti găsi vânzători ambulanţi de brânză, peşte si alte produse specifice, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, de la cei mai tineri până la cei mai vârstnici.

Luxemburg
Asezare : Luxemburgul este una dintre cele mai mici țări din Europa. Marele Ducat de Luxemburg este un stat în Europa care face parte din grupul de țări Benelux (alături de Belgia și Țările-de-Jos) și din Uniunea Europeană. Se învecinează cu Germania, la est, Franţa, în sud, Begia în nord şi vest.
Capitala :Luxembourg
Limba oficiala : În Luxemburg sunt recunoscute și vorbite trei limbi, limba franceză, limba germană și limba luxemburgheză, considerată de unii lingviști ca un dialect al limbii germane. În afară de faptul că e una dintre cele trei limbi oficiale, luxemburgheza este și limba națională a marelui ducat.
Moneda nationala :euro
Religie : 87 % din populația Luxemburgului sunt creștini romano-catolici, restul fiind în principal protestanți, evrei și musulmani.
Turism: Orasul Luxemburg este capitala Marelui Ducat de Luxemburg, şi cel mai mare oraş al ţării.Vechiul Oras Luxemburg face parte din lista Patrimoniului Mondial UNESCO (Vechiul Cartier si Fortificatiile Cetatii). Obiective turistice importante sunt Catedrala Notre Dame şi primăria. În oraş se află o universitate şi Radio Luxembourg. Orasul Luxemburg gazduieste deasemenea diverse institutii europene: Curtea Europeana de Justitie, Curtea Europeana de Audit cat si Banca Europeana de Investitii.
Muzee : Cele mai multe muzee se află în oraşul Luxemburg :Muzeul naţională de Istorie şi Artă, Muzeul de istorie al oraşului Luxemburg, Muzeul de Artă Modernă al Marelui Ducat ; Muzeul de Istorie Militară, din Diekirch, cunoscut pentru reprezentarea bătăliei de la Bulge.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea