Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Spania Portugalia Maroc

circuite-avion--2024 - Spania Portugalia Maroc

Spania, , avand numele oficial de Regatul Spaniei este membra a Uniunii Europene,avand ca forma de stat Monarhia constitutionala .
Situare: In sud-vestul Europei (Peninsula Iberica) cea mai mare parte din Peninsula Iberica, precum si Insulele Baleare si Pityuse din Marea Mediterana si Insulele Canare din Oceanul Atlantic. Are iesire la Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, la vest se invecineaza cu Portugalia, iar la nord-vest cu Franţa si Andora. Stamtoarea Gibraltar (14 km) o desparte de Africa, teritoriul Gibraltar apartinand inca Marii Britanii.
Capitala: Madrid.
Limba oficiala : Spaniola.
Moneda :Euro.
Culte: catolicism 96%, islamism, protestantism, iudaism.
Spania este a doua cea mai populară tară din punct de vedere turistic din lume, după Franta. Renumele Spaniei ca o destinatie turistică excelenta este bine meritat, fiindcă Spania oferă turism pentru toate gusturile (de la istorie si artă pană la soare, mare si viată de noapte si chiar şi mancare cum nu gasesti în multe locuri din lume).Cele mai populare destinatii sunt metropolele Madrid si Barcelona precum si orasele Cordoba, Sevilia, Granada si Malaga in Andaluzia, Toledo, Salamanca si Santiago de Compostelo etc. Spania este si o destinatie populara de vara.De ea apartin renumitele Insule Canare 9Tenerife, Gran Canaria,Lanzarote, La Palma, La Gomera,El Hierro, Fuerteventura) si Baleare (Ibiza, Mallorca și Menorca, Formentera și Cabrera). Spania era o arena in care istoria se situeaza la granita intre faptele eroice si tragedie, cand toreadorii sfidau moartea.Din toate timpurile , Spania a ramas in ochii necunoscatorilor o tara plina cu mistere.

Asezare: Republica Portugalia este situata in extremitatea Sud-Vestica a continentului European, in peninsula Iberica,cu o suprafata de 92.391 kmp. Include si 2 grupuri de insule din Oceanul Atlantic: Insulele Azore si Insulele Madeira. Vecinii Portugaliei sunt Spania (in Nord si Est) si Oceanul Atlantic (in Vest si Sud).
Capitala : Lisabona
Limba oficială: portugheza
Orase mari : Lisabona, Porto, Braga, Coimbra, Sintra, Fatima ;
Moneda nationala : euro
Religie : catolici , ortodocşi
Atractii turistice: Portugalia, este una dintre cele mai calde tari europene, unde se poate practica orice fel de tip de turism, pentru toate gusturile, si este tara cu cele mai vechi frontiere nationale din Europa : Lisabona, este principala atractie turistica, unde fiecare vizitator ramane uimit de arhitectura si de multitudinea de obiective turistice intalnite aici :Turnul Belem,, Manastirea Jeronimos, Castelo Sao Jorje (Castelul Sf.Gheorghe), Convento do Carmo.; Algarve, numit si sudul exotic al Portugaliei este locul unde se poate face plaja la piscine pe timpul iernii ; Insula Madeira, numita si “Vasul floral plutitor” sau “Gradina Domnului”, este o adevarata oaza de liniste si relaxare, un taram de vis ; Insulele Azore sunt impresionante datorita multitudinii lacurilor in care se oglindeste uimitor albastrul cerului, craterelor vulcanice, dar si plajelor special amenajate pentru iubitorii de sejururi intime.

Regatul Maroc este o țară în nord-vestul Africii. Are o lungă linie de coastă la Oceanul Atlantic care ajunge până la Marea Mediterana prin Stramtoarea Gibraltar. Se învecinează cu Algeria la est, deși granița este inchisă, Sahara de Vest la sud, Marea Mediterana la nord și Oceanul Atlantic la vest.
Marocul are pretenții teritoriale asupra Saharei de Vest și a administrat cea mai mare parte a teritoriului acesteia încă din 1975. Statutul Saharei de Vest este disputat, așteptându-sereferendumul Natiunilor Unite.
Capitala este la Rabat.Alte orase importante fiind: Casablanca, Fez, Marrakech, Tanger.
Limba oficiala:araba.
Fus orar: Diferența de fus orar este de -1 oră vara, iar în timpul iernii ora este aceeași cu a României. Moneda națională oficială este dirhamul marocan.
ReligiaPeste 70% din populația din Maroc este de religieislamica.
Principalele atractii turistice:Situat in nordul Africii, Marocul atrage prin numeroasele variante pe care le ofera celor care vin sa petreaca o vacanta. Pe linga plajele cu nisip fin, se pot vizita orase cum ar fi Casablanca, Fez, Rabat sau Marrakech, dar si obiective istorice, precum orase medievale sau ruine din vremea romanilor. Se poate opta si pentru safari pe camile in desert si prin Muntii Atlas.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea