Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Turcia

circuite-avion--2024 - Turcia

Republica Turcia se afla in Sud-estul Europei si sud-vestul Asiei. Este o tara intinsa pe doua continente. Stramtoarea Bosfor care separa Asia de sud-vest de Europa de sud-est se afla în Turcia.
Vecini : Turcia are granite cu opt tari. La N-V cu Bulgaria si Grecia ,la nord cu Marea Neagra, la N-E cu Georgia si Armenia ,in E cu Iranul, in S Iraq, Siria, Marea Mediterana, iar in V cu Marea Egee.
Capitala Turciei este orasul Ankara, iar cel mai mare oras este Istanbul, capitala istorica. Alte orase importante sunt: Izmir, Bursa, Adana Izmit, Konya, Diyarbakir, Samsun. .
Limba oficiala este turca. Aproape peste tot se vorbeste engleza și germana. .
Moneda oficială este lira turceasca.1 EUR=2,21 TRY(curs valabil in decembrie 2009). .
Religie şi limba: limba oficială este turca. Marea majoritate a populaţiei este musulmana. .
Plaja: cu nisip si cu apa marii turcoaza; statiunile turistice situate pe litoralul nisipos de aproape 8000 de kilometrii al Marii Egee si al Marii Mediterane; .
Principalele statiuni: Antalya, Alanya, Kusadasi, Kemer, Bodrum, etc. .
Obiective Turistice : Monumentul de arta al bătăliei de la Gallipoli, din Canakkale; Numeroasele obiective turistice din Istambul; Locul de veci al lui Ataturk şi Anitkabir; Ruinele antice din oraşele vechi ale Turciei: Izmir, Troia şi Efes;Kocademre (Myra), oraşul natal al Sfântului Nicolae, cunoscut ca Moş Nicolae;Cascada Manavgat din Antalya; Parcul national Goreme, Kappadokia;Pumukale şi Denizli; frumusetea naturala şi deosebita cultura a oraselor care se întind pe tarmul Marii Negre .
Agrement,Timp liber: restaurante, baruri, parcuri de amuzament si diverse activitati sportive cum ar fi voleiul si fotbalul pe plaja, ciclism, sporturi nautice, croaziere pe mare,jogging cat si spatii pentru recreere, majoritatea dintre acestea in cadrul hotelurilor.Pentru doritorii de senzatii noi se recomanda scufundarile in Marea Egee, jeep safari si horse safari.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea