Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Cehia

revelion-2023 - Cehia

Republica Cehă:
Cehia , oficial Republica Cehă , este un stat intracontinental situat în Europa Centrala. Se învecinează cu Germania la vest,Polonia la nord, Slovacia la est și Austria la sud. Cuprinde trei regiuni istorice — Boemia,Moravia și o parte a Sileziei . Administrativ este împărțită în 14 regiuni cu autoguvernare.
Capitala : Praga
Limbă oficiala : cehă
Moneda oficială: coroana ceha
Fus orar: +1 ora GMT
Religii: Romano Catolici 26.8%, Protestanţi 2.1%, alte confesiuni 3.3%, nedeclarate 8.8%, fără preferinţe religioase 59% (conform recensământului din 2001)
Informatii turistice: O tara a castelelor, a bisericilor, a bogatiilor arhitecturale. Desi pentru foarte multi a vizita Cehia inseamna de fapt o excursie la Praga, aceasta tara are mult mai multe de oferit: o istorie bogata si variata, cu oameni si traditii adunate din toate colturile lumii, aristocrati, artisti, arhitecti germani, francezi, evrei care au construit si decorat sute de castele (Karlstejn, Konopiste sau Krivoklat) si biserici, ce pastreaza si astazi colectii si valori deosebite, orase medievale precum Kutna Hora sau Cesky Krumlov, peisaje de o frumusete si o bogatie aparte, cu dealuri, munti si campii intinse, lacuri si paduri dese, izvoare termale si statiuni curative precum renumitele Karlovy Vary si Marianske Lazne. Cehia este o tara plina de frumuseti. Obiectivele arhitecturale, vestigiile istorice, dar si peisajele incantatoare sunt cartea de vizita a unei tari care nu va va dezamagi niciodata.
Praga este capitala Republicii Cehe. Orașul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală și are aproape 1,2 milioane de locuitori, în numărul cărora nu sunt luați în considerație cei aproximativ 300.000 de navetiști, care lucrează în oraș, dar nu locuiesc aici.
Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium ("mama orașelor"), "Orașul celor o sută de clopotnițe" sau "Orașul de aur". Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea