Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Ungaria

revelion-2023 - Ungaria

Ungaria (în maghiară Magyarország) sau Republica Ungară (maghiară Magyar Köztársaság) este o ţară din Europa Centrală. Etimologia cuvântului folosit în limba română, este denumirea din limba turcă veche, prin secolul VII, de On-Ogour care se traduce prin Zece săgeţi.Este vecină cu Austria (vest), Slovacia (nord), Ucraina (est), România (est), Serbia (sud), Croaţia (sud) şi Slovenia (sud).
Capitala : Budapesta
Limbă oficiala : limba maghiara
Moneda oficială: forint
Fus orar: cu 1 ora in urma fata de ora Romaniei
Religii: Religia romano-catolica e cea dominantă (67.5%), 16%-20% din populația maghiară din Ungaria este de religie reformată (calvinistă) și 3%-5% de religie evanghelică (luterană); circa 0.2% din populație sunt de religie mozaică (evrei).
Informatii turistice: Traversată de apele Dunarii, Ungaria dispune de un peisaj variat, incluzând munți de altitudine medie.Regiuni clasice precum Lacul Balatona, regiunea viticolă Toka și Rezervatia Nationala Hortobágy, care este una din cele bine păstrate campii din Europa. Un rol deosebit în turismul din Ungaria îl reprezintă forma turismului rural, prin care se pun în valoare tradiții multiseculare ale unor regiuni rurale bine conservate.
Budapesta este un oras ce abunda de obiective turistice si locuri frumoase care fac din capitala Ungariei unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si din lume. Multi considera Budapesta si poate pe buna dreptate locul de nastere al lumii moderne.
Principalele obiective turistice de vizitat sunt:Parlamentul, Citadela si Dealul Gellert, Bastionul Pescarilor, Piata Eroilor, Podul cu lanturi, Basilica Sf. Stefan, Opera din Budapesta etc.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea