Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Oferte Speciale

City Break ROMANIA

City Break ROMANIA

Va recomandam un City Break , in România; este o ţară central europeană, carpatică (2/3 din suprafaţa Carpaţilor se află pe teritoriul ţării), pontică (ţărmul Mării Negre are o lungime de 244 km), dunăreană (2/5 din lungime totală a Dunării). România se află în zona de tranziţie dintre Europa Centrală, Europa de Sud și Europa de Est.

 


   ROMANIA  este de-a dreptul superba, fiind in repetate randuri laudata de straini;


   Nu ai cum sa te plictisesti intr-un city break in Romania, pentru ca exista atat de multe destinatii, atatea obiective turistice de vizitat, atatea peisaje de admirat si atata istorie de asimilat.

   Cotidianul britanic The Telegraph citat de Bussines Magazin a publicat cu ceva timp în urmă un articol în care a menţionat cateva dintre cele mai interesante si fascinante  lucruri despre România. Astfel:


-Este țara celei mai grele clădiri din lume – Palatul Parlamentului, care a costat aproximativ 3 miliarde de dolari. Construcţia conţine 3.500 tone de cristal, 480 de candelabre şi 700.000 de tone de oţel şi bronz au fost folosite pentru uşile şi ferestrele monumentale. Guiness World Records a declarat clădirea drept cea mai grea de pe planetă.

-Aici se află şi cel mai frumos drum din lume: Jeremy Clarkson a spus că a găsit în mijlocul României cel mai frumos drum din lume – Transfăgărăşanul.

- Turiştii ar putea găsi aici cel mai mare mamifer din Europa – bizonul – a fost vânat aproape până la extincţie, însă a fost readus în mai multe ţări europene, inclusiv România.

-Este adevărata casă a lui Borat – scene din filmului lui Sacha Baron Choen au fost filmate în satul Glod din România.

-Reţeaua 4G de aici este de invidiat; calitatea reţelei ocupă locul patru din 78 de ţări.

-Reţeaua de cale ferată este de asemenea impresionantă – aceasta are o lungime de 22.298 km şi este astfel pe locul 15 în lume din punct de vedere al dimensiunii.

- Aici există un Arc de Triumf asemănător cu cel din Paris.

- Există chiar şi o sculptură în munţi similară cu cea de pe muntele Rushmore (lângă Porţile de Fier).

- Un oraş de aici imită chiar şi semnul hollywoodian: Braşov.

- Este locul de naştere al cafelei bune: Francesco Illy, fondatorul companiei de cafea Illy, s-a născut în Timişoara; ulterior s-a mutat în Viena şi apoi în oraşul italian Trieste.

- Au inventat o sumedenie de lucruri: Nicolae Păulescu a descoperit insulina, Henri Coandă a inventat avionul cu motor şi Petrache Poenaru, stiloul. Ţara are patru laureaţi Nobel: George Emil Palade (medicină), Elie Wiesel (pace), Herta Muller (literatură) şi Ştefan Hell (chimie).

- Bisericile din România sunt spectaculoase – mănăstirea Voroneţ, de pildă, a fost denumită Capela Sixtină a României.

-În România se află şi un cimitir foarte ciudat – Cimitirul Vesel din Săpânţa.

  Pentru oferte personalizate ,va rugam nu ezitati sa ne contactati!

       SE ACCEPTA LA PLATA VOUCHERE DE VACANTA!!! 

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea