Home Despre noi Oferte speciale Contact
 

Dubai

revelion-2023 - Dubai

Emiratele Arabe Unite (2,5 mil.locuitori) s-au constituit prin unirea in 1968 a 7 emirate (aceeasi limba – araba si engleza), aceeasi moneda (1€ = 4,12 dirhami in septembrie 2016). In Emirate, ziua de odihna (duminica lor) este vinerea.
Emiratele Dubai si Abu Dhabi reprezinta economic si ca suprafata mai mult de 80% din cele 7 emirate. Capitala, ABU DHABI (Manhattan-ul Orientului Mijlociu), este cel mai mare, fiind cunoscut datorita exploatarilor si prelucrarilor petroliere.
Dubai este unul din cele șapte emirate ale Emiratelor arabe Unite (EAU) și totodată cel mai populat stat component. Este poziționat la sud de Golful Persic, în Peninsula Arabica, situându-se pe locul secund în ceea ce privește teritoriul (după Abu Dhabi). Dubai și Abu Dhabi sunt singurele entități federative cu drept de veto în cazul chestiunilor critice de importanță națională din cadrul legislaturii naționale.
Limbă oficiala : araba
Posibilitati de petrecere a timpului liber: In Dubai sunt 3 plaje: doua cu amenajari de vis (JUMEIRA BEACH PARK si AL MAMZAR PARK, intrare cu plata) si una cu amenajare excelenta (JUMEIRA OPEN BEACH – fara plata, aprox. 4 km de centru Dubai, nisip fin, plaja lata, umbra de la palmieri, apa curata cu adancime mica si lina spre larg). Majoritatea hotelurilor sunt in oras, dar sunt si hoteluri pe plaja, la cel putin 20 km de centru, fiind, insa, numai hoteluri de 5 * foarte scumpe: SHERATON, INTERCONTINENTAL, HILTON, RITZ, etc.
De obicei, turistii stau in oras si merg cu taxiul la plaja, transport public sau transport asigurat de hotel. La Dubai, marea prezinta fenomenul de flux si reflux.
In Dubai exista cel mai fascinant produs al industriei turistice din toata lumea: BURJ DUBAI (cea mai inalta cladire din lume) - HOTEL ATLANTIS (exces de lux , arhitectura deosebita, situat pe Insula Palmier) - WATER PARK (pe tobogane jeturile de apa, reglata termic, te urca si apoi te coboara) - SKI MALL (partie acoperita) - HOTEL BURJ AL ARAB (ARAB TOWER) - cel mai scump hotel din lume, construit in mare, 321 m inaltime, 5 etaje sub nivelul marii, patinoar, cinematograf, restaurant subacvatic, etc.
Dubai-ul e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu.Desi e un loc extrem de scump, aici se pot face numeroase cumparaturi la preturi rezonabile, datorita obiceiului negociarii. Daca ziua nu va este de ajuns pentru a face cumparaturi, puteti merge la shopping si noaptea. Bazarul de noapte este locul de unde puteti achizitiona orice doriti, tarabele fiind deschise pana in zori.

 
 
agentie de turism oradea  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea